Kategori: İç Mekan Boya ve Astarlar
Ürün Adı: Dinamik Silikonlu Plastik
Marka: DYO

Silinebilir İpek Mat İç Cephe Duvar Boyası

Tanım: Akrilik emülsiyon esaslı silikon katkılı ipek-mat silinebilir, dekoratif bir iç-cephe son kat boyadır.

Özellikleri: Dinamik silikonlu ipek mat boya, silinebilme özelliğine sahip, çatlama ve dökülme yapmayan, her türlü yüzeye mükemmel yapışan bir boyadır. Uygulandığı yüzeylerin tenefüs etmesine izin verir, kokusuzdur. İnsan ve çevre dostudur. Kolay uygulanabilen, mükemmel örtücülüğe sahip, solmayan renkleri ile uygulandığı yüzeylere ipeksi bir görünüm kazandırır.

Uygulama Alanı: Binaların iç kısımlarında her türlü duvar yüzeylerde kullanılır.

Uygulama Şekli: Yeni Boyanacak Yüzeylere Uygulama: Dyo Dyorit Macun veya benzeri hazır ve toz macunlar ile düzgünleştirilmiş yüzeylere Dyo Alçı Astarı (AL-BİN) uygulanır. " Astarlama işleminde kesinlikle izolasyon astarları kullanılmamalıdır." Astar uygulamasından 24 saat sonra su ile hacmen %10-15 oranında inceltilmiş silikonlu ipek mat, fırça veya rulo ile 2 kat olarak uygulanır. Düzgün uygulama elde edebilmek için tek yönde tarama yapılmalı, fazla taramadan kaçınılmalıdır. Katlar arası min. 6 saat beklenmesi önerilir.

Eski Boyalı Yüzeylere Uygulama: Uygulama yapılacak yüzeyler her türlü yağ, kir, gevşek ve kabarmış tabakalardan temizlenmelidir. Gerekli görülen yerlerde Dyorit Plastik macun veya benzeri hazır ve toz macunlar ile yüzey düzeltme işlemi yapıldıktan sonra tüm yüzeye Dyo Alçı Astarı (AL-BİN) uygulanır.
Eski sentetik boyalı yüzeylerde ise yüzey iyice zımparalanıp, zımpara tozları yüzeyden uzaklaştırıldıktan sonra Dinamik ipek mat iki kat halinde su ile hacmen %10-15 inceltilerek katlar arası bekleme süresi en az 6 saat olacak şekilde uygulanır.

Kuruma Süresi: Dokunma kuruması 30 dakika, toz kuruması 2 saat, sert kuruması 24 saattir.

 Boyanabilen Alan: Tek katta yüzeye bağlı olarak 1 lt ile 14-18 m2 , 1 kg ile 10-13 m2 alan boyanır.

NOT: Uygulama yapılacak yüzeylerin sıcaklığı +5 °C'nin üzerinde olmalıdır.

Güvenlik Uyarıları: S 2 Çocukların ulaşabileceği yerden uzak tutunuz.

Tehlike Uyarıları: R 22 Yutulduğunda sağlığa zararlıdır.